Twinkle | Digital Commerce

Zalando opent tweede fysieke vestiging in Frankfurt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Zalando opent een outlet in het Duitse Frankfurt. Na Berlijn is dit de tweede fysieke koopjeswinkel van de online retailer. Het bedrijf wil het duizend vierkante meter grote outlet center deze zomer gaan openen.

Anders dan in Berlijn, waar alleen Zalando-klanten op jacht kunnen naar gereduceerde artikelen, staat de winkel in Frankfurt open voor al het winkelend publiek, zo meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In de outlet worden seizoensgebonden items die het online niet zo goed doen en kleding en schoenen die ‘niet meer in optimale conditie zijn’ verkocht tegen een sterk gereduceerde prijs. Het assortiment bestaat deels uit retouren.

Outlet en pop-up shops
Zalando, met een omzet van 200 miljoen euro in 2012 de nummer 3 van de Twinkle100, is momenteel alleen in zijn thuisland al aanwezig met een permanente fysieke winkel in Berlijn. Daarnaast opende de keten diverse pop-up winkels in onder andere Milaan en Amsterdam. De Amsterdamse vestiging was geen outlet, maar werd gebruikt om de huidige collectie van de online retailer offline te tonen aan het winkelend publiek.