Twinkle | Digital Commerce

Video vrijdag: het nieuwe dc van Wehkamp.nl

2017-05-27
180101
  • 1:05

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ ziet u hoe wordt gebouwd aan het revolutionaire nieuwe distributiecentrum van Wehkamp.nl.

Wehkamp.nl kondigde begin november de bouw van een nieuw distributiecentrum (dc) in Zwolle aan. Het moet het grootste geautomatiseerde dc ter wereld worden, van waaruit de voormalige postorderaar vanaf 2015 dagelijks tachtigduizend pakketten kan versturen. Het magazijn gaat ruim honderd miljoen euro kosten.

Het 35.000 vierkante meter grote distributiecentrum moet het voor Wehkamp.nl gemakkelijker gaan maken om bestellingen nog dezelfde dag te leveren. In het warehouse kunnen 4 miljoen artikelen worden opgeslagen. Via 480 geautomatiseerde treintjes worden deze producten uit de opslag gehaald en binnen dertig minuten klaargezet voor verzending. Dat is twee keer zo snel als nu gebeurt in het (momenteel grootste) distributiecentrum van Wehkamp.nl in Dedemsvaart.

In onderstaande video ziet u hoe de eerste (hei)palen inmiddels de grond in zijn gegaan:

Zie ook een blog-posting van logistiek expert Walther Ploos van Amstel over het nieuwe distributiecentrum: Wehkamp.nl schrijft historie met nieuwbouw