Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn rolt bezorging via MyTaxi uit in Duitsland

2017-05-27
180101
  • 1:11

Media Saturn heeft zijn samenwerking met MyTaxi uitgebreid om zijn online bestellingen binnen het uur bij klanten in heel Duitsland te bezorgen. De elektronicaketen startte vorig jaar augustus al met een proef in Hamburg. De service wordt nu per februari landelijk uitgerold.

MyTaxi startte in Hamburg een coöperatie met twee ondernemers van Media Markt in de wijken Nedderfeld en Altona. Chauffeurs van het taxibedrijf kunnen zo een extra zakcentje verdienen aan de online orders die vervoerd moeten worden voor Media Saturn.

Mobiel betalen
Het wegbrengen van pakjes werkt op dezelfde manier als het wegbrengen van mensen via MyTaxi. Via de mobiele app kan een rit worden aangevraagd. De klant krijgt een bevestiging als een chauffeur de rit heeft aangenomen. Uiteindelijk moet de meterprijs bij aankomst mobiel worden betaald.

Zelfde prijs, snellere levering
Deze prijs is vaak niet meer dan wat consumenten betalen voor andere bezorgdiensten als DHL en UPS, schrijft Internetworld. ‘De levering komt echter wel binnen het uur’, belooft MyTaxi-oprichter Sven Külper.

Uitbreiding
Momenteel zijn 45.000 taxi’s in veertig steden in Duitsland en Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau, en Washington aangesloten bij MyTaxi. De samenwerking met Media Saturn werd eerder ook al getest in Oostenrijk en zal naar alle waarschijnlijkheid tevens naar andere landen worden uitgebreid.