Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn bezorgt in bijna heel Duitsland zelfde dag

2017-11-11
180101
  • 1:25

Media Saturn rolt zijn same day delivery optie uit naar 80 procent van de Duitse bezorggebieden. Voor 14,95 euro maken Duitse shoppers die bestellen op Mediamarkt.de en Saturn.de gebruik van levering binnen drie uur.

In 2014 testte Media Saturn de 'Express dienst' al in zeven Duitse steden. ‘De afgelopen maanden hebben we ervaring opgedaan met de service’, zegt Wolfgang Kirsch, ceo van Media Saturn Duitsland, aldus het Duitse iBusiness. ‘Het is zeker niet relevant voor al onze klanten, maar we willen ze de mogelijkheid bieden om producten snel in huis te hebben als dat nodig is.’

Vanuit de winkels
Nu wordt de dienst uitgebreid naar 170 steden en 6.700 postcodegebieden. Zo’n 240 Media Markt-winkels en 155 Saturn-winkels zijn gekoppeld aan de snelle levering. De service is van maandag tot en met zaterdag beschikbaar.

Snelheidstrijd met Amazon
Media Saturn gaat op bezorggebied de snelheidstrijd aan met grote concurrent Amazon, dat onlangs zijn same day delivery service introduceerde in veertien Duitse steden. De pure player is van plan om one hour delivery programma Prime Now in 2016 voor onze oosterburen beschikbaar te maken.

Pijlsnel in Nederland
Op de Nederlandse markt maakt Media Markt ook werk van sneller bezorgen. ‘We zijn bezig alles aan elkaar te verbinden', vertelde directeur Barry van Ruiven begin dit jaar. 'Online komt naar de winkels, de winkels naar online. Met onze dekking zijn we in staat om in heel Nederland binnen een uur een iPhone 6-lader te bezorgen.’ Een same day dienst is inmiddels onder andere al beschikbaar in Alphen aan den Rijn, Amsterdam en Breda.

Lees ook:
MyTaxi laat chauffeurs pakjes bezorgen voor Media Markt (5-8-2013)