Twinkle | Digital Commerce

Domino’s en Ford: online pizza bestellen in de auto

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Ford maakt het binnenkort mogelijk om handsfree online te bestellen bij Domino’s Pizza. De pizzaketen krijgt een plek in Ford’s Sync AppLink systeem. De ‘in car’ orders komen tot stand door stemcommando’s.


Amerikaanse media besteden deze dagen veel aandacht aan de pizzabestelfunctionaliteit, die naar verwachting halverwege dit jaar beschikbaar komt. Domina’s Pizza is de eerste bestelsite die de koppeling maakt met het Sync AppLink systeem.

Telematics
Het digitale systeem van Ford zorgt ervoor dat smartphone-applicaties, bijvoorbeeld om te parkeren, op het dashboard worden getoond en dat ze kunnen worden aangestuurd via spraak. Automotive telematics, noemen Amerikanen deze digitale vernieuwingen voor in de auto, een terrein waarop ook Google zich begeeft.

Ford’s Sync App Link
Domino's ceo Patrick Doley stelt volgens Wired in alle ernst dat de nieuwe besteloptie ‘zonder twijfel één van de coolste in een lange lijst van recente technologische vernieuwingen’ is voor de pizzaketen. Domino’s, deze week 25 jaar in Nederland actief, is de nummer 51 van de Twinkle100, met een online omzet van 17,5 miljoen euro in 2012.