Twinkle | Digital Commerce

Amazon rolt zondagbezorging uit in Groot-Brittannië

2017-05-27
180101
  • 1:15

Amazon is van plan om in Groot-Brittannië bestellingen op zondag bij klanten thuis te leveren. De e-commerce reus testte de zondagsdienst in december al in hoofdstad Londen. Deze maand komen daar zes grote plaatsen bij.

In Londen, Birmingham, Milton Keynes, Oxford, Nottingham, Manchester en Leeds maakt Amazon bezorging op zondag nu permanent. De service is vooral bedoeld voor shoppers die doordeweeks weinig thuis zijn om de order te ontvangen.

Duizend artikelen extra
‘We weten dat onze klanten de snelheid van zondagslevering tijdens de kerstperiode erg waardeerden’, zegt Jamie Stephenson, directeur Amazon Logistics Groot Brittannië, volgens The Telegraph. ‘In die weken konden we dankzij de zondag duizenden artikelen extra bezorgen bij consumenten in Londen.’ De dienst is zonder extra kosten beschikbaar voor Amazon Prime-leden.

Verzenden voor koop
Amazon wil in de Verenigde Staten de snelheid van het bezorgen nog wat extra opschroeven. Daar verkreeg het bedrijf een patent voor ‘anticiperend verzenden’, meldt The Wall Street Journal. De krant omschrijft het fenomeen als een methode waarbij Amazon een bestelling al verzendt voordat de klant een order heeft geplaatst.

Drones
Amazon staat bekend als een e-commerce speler die graag nieuwe manieren bedenkt om de bezorging van orders snel te laten verlopen. Begin december voorspelde ceo Jeff Bezos al dan niet gekscherend dat Amazon over vier tot vijf jaar 80 procent van de bestellingen in de stedelijke regio’s van de VS via drones zal bezorgen.