Twinkle | Digital Commerce

Amerikaan koopt elektrische auto met Bitcoins

2017-09-15
180101
  • 1:19

Een man uit het Amerikaanse Florida heeft met zijn Bitcoins een elektrische auto gekocht. De Tesla Model S Performance, zoals de auto heet, kostte hem 91,4 virtuele munten.


De autodealer Lamborghini Newport Beach in Zuid-Californië kreeg van de koper de vraag of hij zijn nieuwe Tesla ook met Bitcoins kon afrekenen. Het bedrijf had de munt nog niet geaccepteerd als betaalmethode, maar nam direct contact op met BitPay, de grootste betalingsverwerker van Bitcoin, om de koop mogelijk te maken.

‘Een klant van ons heeft onlangs Bitcoins als betaalmiddel gebruikt voor een Tesla Model S Performance die wij op voorraad hadden. Dat hoort u goed, een elektronisch betaalmiddel is gebruikt voor de aanschaf van een elektronisch vervoersmiddel’, schrijft de dealer op zijn website.

Meer dan een ton
Er zijn volgens Mashable weinig details bekend over de verkoop van de auto. De 91,4 munten die de man heeft neergelegd voor de Tesla waren op dat moment 103.000 dollar waard (74.900 euro).

Waarde
Bitcoins zijn de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws geweest vanwege de enorme koersstijging die de munt dit jaar doormaakte (van 13 dollar in januari naar 1.000 dollar in november). Nadat de Chinese Volksbank, de centrale bank van China vorige week liet weten dat financiële instellingen in het land geen bitcointransacties meer mogen uitvoeren daalde de waarde van de munt drastisch. Volgens Mashable had de Tesla-koper zijn auto toen al betaald.

Lees ook:
- Heeft Bitcoin kansen als gangbaar betaalmiddel? (3-4-2013)
- Nederlandse psp start verwerking Bitcoins (17-6-2013)
- Thuisbezorgd.nl accepteert Bitcoins (5-11-2013)