Twinkle | Digital Commerce

Ondergrens voor deelname Thuiswinkel Awards geschrapt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:35

De inschrijving voor de Thuiswinkel Awards 2014 is geopend. Anders dan in voorgaande edities is er geen minimale omzeteis meer om een gooi te kunnen doen naar de Publieksprijzen XS. Ook nieuw is dat voor Publieksprijzen XL sub- en hoofdcategorieën zijn gedefinieerd.

Om deel te kunnen nemen aan de Thuiswinkel Awards moesten webshops vorig jaar nog minimaal een half miljoen euro omzet boeken. Voor de nieuwe editie kunnen ook kleinere webwinkels meedingen naar de Publieksprijzen XS, vorig jaar nog meer algemeen de ‘Thuiswinkel Awards Publiekprijzen’ genoemd.

Publieksprijzen XL
De herintroductie van de letters XS maakt duidelijker dat er ook publieksprijzen voor grotere webshops zijn: de Publieksprijzen XL. Daarvoor is de online omzetgrens net als vorig jaar 5 miljoen euro. Een verschil is dat de kanshebbers voor deze prijzen voor het eerst zullen worden onderworpen aan een panelonderzoek onder consumenten.

Sub- en hoofdcategorieën
Ook nieuw: voor de Publieksprijzen XL worden er winnaars uitgeroepen in hoofd- en subcategorieën. Webwinkels kunnen zich voor 21 subcategorieën inschrijven, waarvan de winnaars op 10 maart 2014 bekend worden gemaakt via onder andere een persbericht. De winnaars van de subcategorieën worden automatisch genomineerd voor de Publieksprijzen XL in 7 hoofdcategorieën. Tijdens het Thuiswinkel Awards Gala op 27 maart worden de Publieksprijzen XL in deze hoofdcategorieën uitgereikt.

Vakprijzen
In Huis ter Duin worden eind maart ook 4 vakprijzen uitgereikt. Bekend wordt dan wie Coolblue opvolgt als de ‘Beste webwinkel van Nederland’. Daarnaast zijn er vakprijzen voor de beste startende webwinkel, de beste mobiele webwinkel en best presterende webwinkel over de grens ('Cross Border E-commerce Award').

Deelvakprijzen
Net als dit jaar zijn er ook in 2014 weer deelvakprijzen die aandacht geven aan de individuele stappen in het koopproces: de Copernica Online Marketing Award, de Osudio Product Experience Award, de PaySquare Easy Buying Award, de PostNL Dynamic Delivery Award en de ContactCare Customer Centricity Award.