Twinkle | Digital Commerce

RTL biedt vooral Nederlands aanbod met Videoland Unlimited

2017-09-22
180101
  • 1:22

Videoland Unlimited, de nieuwe all you can watch dienst van RTL en Videoland, gaat op 11 november van start. De videoservice komt  vooralsnog alleen beschikbaar voor KPN Interactieve Televisie-abonnees.


RTL kondigde in augustus al aan de strijd aan te willen gaan met Netflix op het gebied van video on demand (vod). Het mediabedrijf kocht daarom de digitale tak van Videoland, om consumenten een all you can watch- abonnement te kunnen bieden.

Nederlands aanbod
Anders dan Netflix, dathet moet hebben van Amerikaanse series en films, focust Videoland Unlimited op Nederlandse titels uit de RTL-catalogus. Voor 10 euro per maand kunnen klanten onbeperkt genieten van tweeduizend video’s; van films tot complete seizoenen van de tv-series Divorce, De Man met de Hamer, Moordvrouw, Aaf, Gooische Vrouwen, Grijpstra & De Gier, Baantjer en Iedereen is Gek op Jack, meldt de Volkskrant. Daarmee is Videoland duurder dan het abonnement dat Netflix aanbiedt voor 7,99 euro per maand.

Alleen KPN
Videoland blijft naast zijn Unlimited-dienst ook actuele bioscoopfilms per stuk aanbieden. RTL Nederland zegt volgens de Volkskrant nog enkele maanden nodig te hebben om de dienst voor andere media-aanbieders toegankelijk te maken. Niet-KPN-klanten moeten dus nog even geduld hebben.

Gratis maand
Netflix promoot zijn nieuwe dienst in Nederland door klanten de eerste maand een gratis proefperiode aan te bieden. Na deze maand kunnen zij kiezen om zich aan te melden voor het vod-abonnement. Naast het internationale aanbod aan films en series, zoals Dexter, Homeland en Family Guy, heeft Netflix een speciaal aanbod voor de Nederlandse markt samengesteld. Dit bestaat uit films als Tirza, Brideflight en Komt een vrouw bij de dokter.