Twinkle | Digital Commerce

Google opent fysieke Winter Wonderlabs in VS

2017-05-27
180101
  • 1:09

Google opent in voorbereiding op de feestdagen tijdelijke winkels in zes grote Amerikaanse steden. De Winter Wonderlabs moeten de producten van de zoekgigant bij het winkelend publiek onder de aandacht brengen.


In de showrooms worden vooral Chrome-producten tentoongesteld, aldus Businessweek. Consumenten kunnen de artikelen vanuit de Wonderlabs online bestellen bij Google. Ook staat er een gigantische iglo midden in de winkel waarin klanten een feestelijke wintervideo van zichzelf kunnen maken, inclusief de bijbehorende nepsneeuw.

De Winter Wonderlabs worden in of nabij de steden New York, Washington, Chicago, Los Angeles, Sacramento en Paramus geopend. Vlak voor Kerst worden de showrooms weer afgebouwd.

Internationale shop-in-shops
Behalve met de tijdelijke fysieke winkels voor de feestdagen is Google in de VS al enige tijd aanwezig met shop-in-shops in vestigingen van Best Buy. Ook is het zoekmachinebedrijf in vijftig filialen van Dixons en PCWorld in Groot-Brittannië te vinden en heeft het onlangs een shop-in-shop geopend in een Saturn-filiaal in het Duitse Hamburg.

Vaste vestiging
Google gaf begin dit jaar aan te onderzoeken of het permanente vestigingen zou kunnen openen in de VS. Weblog 9to5 meldde dat Google nog voor het einde van dit jaar zijn eerste Google Store zou willen openen.

Lees ook:
- Google’s voorspellingen voor het holiday shopping season (6-11-2013)