Twinkle | Digital Commerce

Fonq.nl nu volledig in handen van RFS

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Fonq.nl is vanaf nu volledig in handen van RFS Holland Holding. De nummer 2 van de Twinkle100 had al een meerderheidsbelang van 60 procent in de online pure player, maar heeft nu ook de overige aandelen overgenomen.

RFS Holland Holding was sinds 2011 mede-eigenaar van Fonq.nl, dat met een kantoor, winkel en distributiecentrum in Utrecht is gevestigd. De voormalige eigenaren blijven als directieleden bij Fonq.nl werkzaam en zullen verantwoordelijk worden voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Invulling groeistrategie
‘Met de overname van Fonq.nl geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie’, vertelt Gert van de Weerdhof, ceo van RFS. ‘We hebben in de afgelopen twee jaar gezien dat Fonq.nl een gezonde en sterk groeiende onderneming is. In de maand oktober is de omzet van Fonq.nl zelfs met 60 procent gegroeid. Ik ben dan ook trots dat deze overname is afgerond en erg blij dat de voormalig eigenaren van Fonq.nl als directieleden bij de onderneming betrokken blijven. Ze zijn erg gemotiveerd en voegen veel waarde toe.’

RFS Holland Holding
RFS Holland Holding bezet met een online omzet van 474 miljoen euro de tweede plek in de Twinkle100. Naast Fonq.nl is de holding eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit en Lacent. Fonq.nl is internationaal aanwezig met de websites Fonq.de, Fonq.be en Fonq.fr. Afgelopen voorjaar opende de pure player 115 verschillende mobiele shops.