Twinkle | Digital Commerce

Tennisplanet vindt nieuwe thuishaven bij Etrias

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Het in juni failliet verklaarde Tennisplanet heeft een nieuwe eigenaar gevonden in Etrias Lifestyle Stores. Etrias heeft de domeinnamen en het merkrecht overgenomen en heeft de doorstart inmiddels gefaciliteerd.

Planet E-commerce B.V., de onderneming achter Tennisplanet.nl en een aantal internationale zustersites, ging eind juni kopje onder. Het was het tweede faillissement voor Tennisplanet, dat in 2013 ook al het hoofd niet boven water kon houden door jarenlange verliezen.

Overnamepad
Nieuwe eigenaar Etrias is sinds een aantal jaren flink op overnamepad. Eind 2014 kocht het al 22 webwinkels van het failliete Qoony. Deze shops schreven ‘binnen een jaar’ alweer zwarte cijfers, laat eigenaar Stan Verhoeven trots weten in een persbericht. Begin 2016 werden schoenenzaak Onlybrands en webwinkel Kinderhelmen.com aan het portfolio toegevoegd.

Zeventig webwinkels
Etrias heeft inmiddels ruim zeventig webwinkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Tennisplanet was daarnaast ook actief in Zweden, Italië en Spanje. Verhoeven laat in het midden of Etrias hier nu ook voet aan grond wil krijgen: ‘Voor ons is dit enerzijds een uitdaging en anderzijds een kans om versneld verder in Europa te groeien.’