Twinkle | Digital Commerce

Wijnvoordeel.nl verandert van eigenaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Wijnvoordeel.nl komt in handen van Gilde Equity Management, dat recent ook een aandeel nam in aanbieder van refurbished Apple-artikelen Leapp. De koop gaat om het volledige b2c-portfolio van moederbedrijf Baarsma B2C en is voorgelegd aan Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Baarsma B2C valt nu nog onder AAC Capital, de voormalige investeringsmaatschappij van ABN Amro. Het bedrijf verkoopt wijnen voornamelijk via het internet via Wijnvoordeel.nl en Wijnbeurs.nl, en via postorder of telefonische bestelling.

Eén op vier glazen
De wijnimporteur Baarsma is volgens Het Financieele Dagblad verantwoordelijk voor één op de vier glazen wijn in ons land. Het handelshuis zet jaarlijks 300 miljoen euro om, maar maakt al een tijdje verlies. Er zit namelijk nauwelijks groei in de wijnconsumptie in Nederland.

Wijnvoordeel.nl
Wijnvoordeel.nl bezet met een omzet van 45 miljoen euro de 35e plek in de Twinkle100. De komende jaren wil het bedrijf uitbreiden naar Oost-Europa en Oostenrijk. Duitsland moet dit boekjaar in omzet op hetzelfde niveau als Nederland komen of voorbij streven, voorspelde managing director Jacco Oosterhof in 2014.