Twinkle | Digital Commerce

EBay Hire verbindt professionals met online shoppers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

EBay heeft zijn eBay Hire-programma uitgebreid naar de Verenigde Staten. Met eBay Hire kunnen professionals hun diensten aan shoppers op eBay aanbieden. De service wordt al langer getest in Groot-Brittannië.


Professionals kunnen via het programma - dat momenteel nog in bèta is - een eigen profiel aanmaken, dat als advertentie tussen de zoekresultaten van gebruikers op eBay verschijnt. ‘Je kunt ontdekt worden door eBay-gebruikers in je nabije omgeving die gezocht hebben naar gerelateerde producten’, meldt eBay volgens Ecommercebytes.com. ‘Als shoppers bijvoorbeeld zoeken naar golfclubs worden tussen de zoekresultaten advertenties van golfcoaches getoond.’

Commissie
EBay regelt de betaling voor professionals door via PayPal shoppers te laten betalen voor de geboden diensten. EBay Hire rekent geen kosten door aan de professionals, zolang het programma nog in bèta is. De online marktplaats denkt er wel aan om in de toekomst een commissie per boeking te vragen.

Op de website van het Britse eBay Hire kunnen shoppers al een professional zoeken en inschakelen. Het Amerikaanse platform is momenteel nog niet in de lucht.