Twinkle | Digital Commerce

Tooltje biedt consument korting in tweeduizend webwinkels

2017-05-27
180101
  • 1:33

Tooltje belooft Nederlandse consumenten korting op producten in 2.500 webwinkels. De tool geeft ook een indicatie over de betrouwbaarheid van een shop. Browser-plug-ins als die van Tooltje zijn niet onomstreden.

Consumenten kunnen Tooltje installeren in hun browser, waarna het programma per bezochte webwinkel aangeeft of daar extra korting te verkrijgen is. Het signaleren gebeurt niet, zoals bij Yippie en Yellowbag, op productniveau, maar per website. Is er geen korting beschikbaar, dan wordt de consument naar een productcategorie op Tooltje.nl doorverwezen voor de websites van zijn partners.

Pak je korting
Bij een bezoek aan de op affiliatebasis aangesloten webwinkels, waaronder bekende namen als Fonq.nl, Hema.nl, Ah.nl en Cheaptickets.nl, ziet de consument hoeveel extra korting hij krijgt op de reguliere prijs of aanbiedingen. Door op ‘Pak je korting’ te klikken, verzamelt de gebruiker het percentage 'in zijn bespaarsaldo’. Dit is een soort portemonnee in het account van de consument.

Doorberekenen
De korting wordt nooit direct doorberekend in de checkout, laat Tooltje.nl shoppers weten: ‘Ook moet de betaling definitief zijn. Incasso’s kunnen nog een lange periode ingetrokken worden en creditcardbetalingen zijn in sommige gevallen ook herroepbaar. Pas als de koop helemaal definitief is, betalen de webshops hun vergoeding aan Tooltje en kunnen wij die doorbetalen aan jou.’ Consumenten kunnen de cashback ook opsparen in het eigen account.

Veiliger winkelen
Naast extra korting op verschillende websites biedt Tooltje de consument zekerheid tijdens het winkelen, is de claim. Het programma geeft een waarschuwing als over een bezochte webshop melding is gemaakt door onder andere de Consumentenbond, Thuiswinkel.org en Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Webwinkeliers blij?
Het is zeker niet gezegd dat webwinkeliers blij zijn met Tooltje, of ze nou wel of niet zijn aangesloten op het kortingsprogramma; shops die dat niet zijn, lopen mogelijk omzet mis, andere shops zijn mogelijk onnodig affiliatecommissie kwijt op aankopen. Commissie die Tooltje deelt met de klant.