Twinkle | Digital Commerce

Coolblue neemt affiliateprogramma in eigen beheer

2017-05-28
19201080
  • [nieuws]
  • 0:55

Coolblue is een eigen affiliateprogramma gestart. De ‘beste webwinkel van Nederland’ werkte al met affiliates, maar krijgt het netwerk nu in eigen beheer om bijvoorbeeld de resultaten van campagnes samen met partners te optimaliseren.

‘Voor leads gaat de zon op’, promoot Coolblue het affiliateprogramma momenteel op zijn website. Partners die waren aangesloten op het oude systeem, kunnen hier nog een tijdje mee werken voor zij worden overgezet naar het eigen programma van de nummer 4 van de Twinkle100. Coolblue werkt met een cost per sale (cps)-model.

Persoonlijker contact
Coolblue denkt met zijn white label affiliatenetwerk, opgezet met Performance Horizon, directer contact te hebben met zijn partners. ‘Doordat we nu persoonlijk en direct contact met onze affiliates hebben, kunnen we vragen, ideeën en samenwerkingsverzoeken veel sneller behandelen’, laat Marion Passchier van Coolblue’s affiliateteam optekenen in een persbericht. ‘Daarnaast zorgt de technologie van dit nieuwe programma voor meer flexibiliteit in commissies en promotiemateriaal en is het keuren van orders nu geautomatiseerd.’