Twinkle | Digital Commerce

Bol.com heeft primeur met verzendbevestiging in Google Now

2017-05-27
600385
  • 0:55

Bol.com is de eerste Nederlandse webwinkel die een verzendbevestiging van een bestelling communiceert via Google Now. Maurice Jongerius, manager mobile bij Bol.com, wees zijn Twitter-volgers op de nieuwe functionaliteit.


Google Now
is een dienst die mensen met een Google-account relevante persoonlijke informatie laat zien, mits ze daar toestemming voor geven. 'Bekijk de handige informatiekaarten die u door de dag heen nodig heeft, nog voordat u erom vraagt', schrijft Google over de service. Google Now claimt 'de juiste informatie op het juiste moment' te bieden, gepusht op mobiele apparaten.

Verzendinfo en toegang tot mail
Via Google Now kunnen Nederlandse webshoppers al langer informatiekaarten voorbij zien komen van grote internationale online retailers als Amazon. Ook de informatiekaarten van Bol.com, onderdeel van Twinkle100-aanvoerder Ahold, tonen gebruikers onder meer de datum van de verzending en toegang tot relevant mailverkeer.

Hieronder ziet u het screenshot dat Jongerius deelde via Twitter:NB: Maurice Jongerius spreekt op 6 februari 2014 op het M-commerce Event in Pakhuis de Zwijger.