Twinkle | Digital Commerce

PayPal breidt leenprogramma uit

2017-05-27
180101
  • 1:14

PayPal heeft zijn leenprogramma uitgebreid naar de Verenigde Staten. Amerikaanse merchants die op Ebay.com verkopen kunnen sinds kort een lening afsluiten bij PayPal. PayPal wil de dienst uiteindelijk mondiaal gaan uitrollen.


Het programma is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die hun producten verkopen via eBay. Merchants kunnen een lening afsluiten tot 8 procent van de waarde van de PayPal-transacties die de onderneming per jaar dankzij verkopen op eBay verwerkt. ‘Het maximale leenbedrag is 20.000 dollar’, zegt Darrell Esch, vice president van het leenprogramma van PayPal, tegen Internet Retailer. ‘Verkopers ontvangen het bedrag nog dezelfde dag via hun PayPal-account.’

Dagelijks ingehouden
Om de lening terug te betalen, houdt PayPal per dag 10 tot 30 procent van het dagelijkse transactietegoed in. Dat is afhankelijk van hoe de merchant die dag gepresteerd heeft. ‘De leenmogelijkheid is een maand na de lancering in de Verenigde Staten al door 90.000 merchants aangevraagd’, meldt Esch. In april startte PayPal al met een test van het programma onder Britse webwinkeliers. ‘We zijn van plan om de leningen in een later stadium voor al onze klanten wereldwijd beschikbaar te stellen’, zegt Esch.

Amazon Lending
Amazon leent sinds vorig jaar tegen variabele rentepercentages geld uit aan Amerikaanse third party sellers, onder de naam Amazon Lending. Ook Alibaba Group biedt webwinkeliers de mogelijkheid om een lening af te sluiten. ‘Door u te helpen, helpen we onszelf’, zei boegbeeld Jack Ma daar vorig jaar over.