Twinkle | Digital Commerce

eBay laat webshops groeien met lening

2018-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Webshops die via marktplaats eBay waar verkopen, kunnen tot 100.000 dollar lenen bij het bedrijf om hun webwinkel verder te laten groeien.

De Amerikaanse marktplaats gaat daarvoor samenwerken met Square Capital, die leningen verstrekt aan kleine bedrijven.

Square Capital faciliteerde in het eerste halfjaar van 2018 ongeveer vijftigduizend bedrijfsleningen. Voor eBay is de samenwerking een mooie kans om op dat vlak te competeren met Amazon, dat al leningen aan online verkopers verstrekt. 'Onze overeenkomst met Square Capital is een goed voorbeeld van hoe we onze kopers helpen te slagen door hen een snelle en gemakkelijke manier te bieden om toegang tot financiering te krijgen', vertelt Scott Cutler, senior vice-president eBay America.

PayPal

Het was voor webshops al langer mogelijk om via eBay een lening af te sluiten. PayPal lanceerde in 2013 een leningprogramma voor Britse merchants. Dat programma werd later uitgebreid naar Amerika. Merchants kunnen daarbij een lening afsluiten tot 8 procent van de waarde van de PayPal-transacties die de onderneming per jaar verwerkt dankzij verkopen op eBay. Het maximale leenbedrag is daarbij 20.000 dollar.