Twinkle | Digital Commerce

PayPal biedt vergoeding gedupeerden webshop Mijngratisbox.nl

2017-05-27
180101
  • 1:24

PayPal geeft gedupeerden van de oplichting rond webshop Mijngratisbox.nl hun geld terug. Voor het initiatief werd de afgelopen tijd reclame gemaakt op onder andere landelijke radio.

Op Mijngratisbox.nl konden consumenten een gratis doos vol spullen als een usb-stick, een strandbal, een computermuis, chips en kauwgom bestellen, aldus Nieuws.nl. ‘Mijngratisbox.nl is een nieuw initiatief om producenten en eindgebruikers op een vriendelijke manier bij elkaar te brengen’, zo stond op de website vermeld. De dozen waren ingedeeld in de categorieën: ‘student man’, ‘student vrouw’, ‘sporter man’ en ‘sporter vrouw’.

Verzendkosten
De enige kosten die de consument maakte voor de gratis spullen bedroegen 6,75 euro voor de verzending. De dozen zouden binnen een week verstuurd worden, maar tot nu toe hebben de klanten van de webshop de bestelde spullen niet ontvangen. Ook is de website op zwart gegaan.

PayPal geeft geld terug
PayPal Nederland komt gedupeerden tegemoet, meldt het op zijn eigen Facebook-pagina: ‘Allereerst heel vervelend dat zoveel mensen opgelicht zijn door een kwaadwillende webwinkel. We merkten dat er veel onduidelijkheid is over of mensen die met PayPal betaald hebben aan Mijngratisbox.nl wel of niet hun geld terug kunnen krijgen. We hebben goed nieuws: De betalingen aan Mijngratisbox.nl vallen inderdaad onder onze regeling Aankoopbescherming.’

Consumentenbond
Of er ook nog gedupeerden zijn die met een andere betaalmethode bij Mijngratisbox.nl hebben betaald, is niet duidelijk. Ook de Consumentenbond heeft daar geen weet van, vertelt woordvoerster Sandra de Jong aan Twinkle. ‘Wij zijn bekend met Mijngratisbox.nl en weten dat ze met de noorderzon zijn vertrokken.’ Op Klachtencompas.nl is op het moment van schrijven één klacht ingediend over de frauduleuze webshop. ‘Maar dit zullen er vast nog meer worden, want de zaak is net geopend.’