Twinkle | Digital Commerce

Gamma opent webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:04

Gamma biedt voor het eerst de mogelijkheid om producten online te bestellen. Voorlopig is alleen gereedschap te koop in de webwinkel van de bouwketen. Klussers kunnen orders laten bezorgen of afhalen.


Bekend was al dat Gamma en zusterketen Karwei dit najaar met online verkoop zouden beginnen. Voor de warehousing en fulfilment van weborders sloot moederconcern Intergamma een deal met het Belgische Katoen Natie; producten worden verzonden vanuit het havengebied van Antwerpen.

Afhaalpunten
Voor de online verkoop van Gamma en Karwei ging Intergamma eerder al in zee met PostNL, dat inmiddels 165 afhaalpunten in de bouwmarkten heeft geopend. PostNL-woordvoerder Marc Potma laat dat desgevraagd weten aan Twinkle. Ook shoppers die in andere webwinkels hebben gekocht kunnen in de Gamma-winkels pakketjes oppikken bij wat Potma 'click & collect points' noemt.

Winkelvoorraden online 
Sinds dit voorjaar bieden Gamma én Karwei bezoekers de optie winkelvoorraden online in te zien. Praxis startte begin dit jaar met 'Klik & Haal Af’, zuster Formido verkoopt al iets langer online. Bol.com mengde zich in februari in de strijd om de online klusser. Het Duitse Hornbach heeft aangekondigd in de loop van dit jaar te beginnen met online verkoop in Nederland. De webwinkel is nog niet live.