Twinkle | Digital Commerce

DHL zet inwoners Stockholm in voor last mile

2017-11-11
180101
  • 1:24

DHL zet de inwoners van Stockholm in om pakketten vanuit DHL Freight's magazijnen bij stadsgenoten te leveren. De dienst is bedoeld voor online shoppers die graag gebruik willen maken van een flexibele levering. 

DHL heeft voor de dienst de mobiele applicatie MyWays ontwikkeld, waarin inwoners van Stockholm die graag willen leveren pakketten uit de magazijnen kunnen vinden. In de app kunnen zij aangeven wanneer zij beschikbaar zijn om een pakket af te leveren bij een stadsgenoot. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op de dagelijkse route van huis naar werk, stelt DHL in een persbericht. MyWays-gebruikers krijgen een vergoeding voor elk pakket dat zij hebben afgeleverd bij de ontvanger.

Extra inkomstenbron
‘MyWays is niet alleen een service voor diegenen die graag gebruik willen maken van een flexibele bezorgdienst’, zegt Peter Hesslin, CEO van DHL Freigt in Zweden. ‘Het is ook een dienst voor mensen die het leveren van pakketten als een extra inkomstenbron zien. Wanneer een pakketje in ons magazijn arriveert, krijgen de MyWays-gebruikers een seintje. De ontvanger en de bezorger bevestigen dan de aflevertijd en de fee die de bezorger ontvangt in de mobiele app.’

Goed voor milieu
DHL startte eerder al met een test van het systeem in samenwerking met het outdoorbedrijf Addnature. Dit bedrijf vertelde dat de pakketten vooral door studenten werden afgeleverd en dat daar veel positieve reacties op kwamen. ‘Het feit dat de pakketten worden meegenomen door inwoners op hun dagelijkse route is tevens goed voor het milieu’, zegt Klas Berggren, partner en oprichter van Addnature.

De nu uitgebreide proef met meerdere retailers in Stockholm duurt nog tot het einde van dit jaar.