Twinkle | Digital Commerce

‘Bol.com opnieuw beste website van Nederland’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Bol.com is opnieuw de beste website van Nederland. De webwinkel voert net als vorig jaar de lijst aan van de Top 100 Websites van WUA. De tweede en derde plaats worden ingenomen door respectievelijk Belvilla.nl en KLM.com.

Bol.com krijgt een 7,6 als totaalcijfer. Vorig jaar kwam de webshop nog uit op een 8,2. ‘Bol.com mag zich met recht Koning Retail noemen’, schrijft WUA op zijn site. ‘De website bleek in februari met afstand favoriet voor de aanschaf van een laptop. In dezelfde maand verpletterde Bol.com de concurrentie in het onderzoek naar tablets. De website scoorde ook goed bij de online zoektochten naar espressoapparaten en wasmachines. Dat de website nog steeds niet uitgegroeid is, bewees Bol.com door een vrijetijdswinkel te openen. Respondenten blijven de website ondanks het grote aanbod erg overzichtelijk vinden.’

Ook Belvilla.nl en KLM.com scoren een 7,6. Grote stijgers zijn Zalando.nl, die vorig jaar op nummer 32 in de lijst stond en nu op positie 4, en Hotelspecials.nl (vorig jaar plek 34, nu nummer 5 in de lijst).

Retailwinnaar
WUA heeft tevens een lijst met beste websites in de verschillende branches gemaakt. Een aparte lijst voor de categorie Retail toont aan dat Bol.com ook in deze branche het best gewaardeerd wordt, gevolgd door Zalando.nl.

WUA zegt het aantal respondenten voor het onderzoek aanzienlijk verhoogd te hebben, waardoor de top 100 ‘nog uitgebreider en krachtiger is geworden’. De top 100 is dit jaar gebaseerd op 29.720 websitebeoordelingen door 6.290 respondenten over 3.593 websites in de periode augustus 2012 – juli 2013. De websites zijn beoordeeld aan de hand van tien criteria. U kunt de volledige Top 100 Wesbites 2013 downloaden op de site van WUA.