Twinkle | Digital Commerce

Shopify stopt eigen betaalprocessor in software

2017-05-27
179185

Shopify is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote internationale aanbieder van e-commerce software. Vandaag kondigt het Canadese bedrijf een nieuw verdienmodel aan: Shopify gaat verdienen aan betalingen.


Shopify heeft Shopify Payments geïntroduceerd, allereerst voor zakelijke klanten in Canada en de VS. Gebruikers van de e-commerce software kunnen voortaan gebruik maken van de ‘inpandige’ payments processor, waarmee Shopify de drempel om überhaupt een webwinkel te starten verlaagt;  wie een webwinkel begint bij Shopify kan direct creditcardbetalingen innen, zonder koppeling met een third party payment gateway. ’This is a game changer’, aldus Director of Payments Louis Kearns in een persbericht.

Kosten
Gebruikers van Shopify Payments kunnen op één realtime dashboard voorraad-, verkoop- én betaalinformatie inzien. In geval van chargebacks zou de merchant ook sterker staan door de koppeling van deze datastromen. De kosten voor Payments, ontwikkeld op basis van Stripe-technologie, hangen af van het account dat een merchant heeft bij Shopify. Ze lopen uiteen van 2,25 procent tot 2,9 procent van de transactiewaarde, plus de vaste fee van 30 dollarcent.

More to come
Voor betalingen met American Express of internationale creditcards brengt Shopify geen extra kosten in rekening. Volgens Techcrunch wil de softwareleverancier in de toekomst ook andersoortige betalingen gaan verwerken. ‘This is just the first of many releases to come’, laat betaaldirecteur Kearns optekenen. Hij wijst specifiek op de toevoeging van internationale betaalmethoden.

60.000 webshops
Op Shopify draaien ongeveer 35.000 Amerikaanse webwinkels. Wereldwijd leunen meer dan 60.000 webshops op de laagdrempelige e-commerce software.