Twinkle | Digital Commerce

MyTaxi laat chauffeurs pakjes bezorgen voor Media Markt

2017-11-11
35432480
  • 1:05

MyTaxi, de snel groeiende Duitse online bemiddelaar in taxidiensten, biedt chauffeurs de mogelijkheid extra geld te verdienen door pakjes af te leveren bij consumenten. Klanten van Media Markt in Hamburg kunnen binnenkort taxi’s met online aankopen laten voorrijden.

MyTaxi is een coöperatie gestart met twee ondernemers van Media Markt. Bij de start van het experiment komt de snelle afleverdienst beschikbaar voor elektronicawinkels in de Hamburgse wijken Nedderfeld en Altona. Volgens MyTaxi zelf hebben zich al meer geïnteresseerde franchisers van Media Markt gemeld om ook in een coöperatiestructuur te gaan samenwerken.

Meterprijs
Het wegbrengen van pakjes werkt op dezelfde manier als het wegbrengen van mensen via MyTaxi. Via de mobiele app kan een rit worden aangevraagd. De klant krijgt een bevestiging als een chauffeur de rit heeft aangenomen. Uiteindelijk moet de meterprijs bij aankomst mobiel worden betaald.

Same day delivery
MyTaxi beproeft een nieuwe manier om same day delivery van online bestelde producten te faciliteren. De bezorgoptie wordt richting chauffeurs gepresenteerd als een extra inkomstenbron. Beperkingen zijn er ook: zo kunnen alleen producten worden bezorgd die in de auto passen en moeten chauffeurs de artikelen in hun eentje kunnen afleveren.