Twinkle | Digital Commerce

Fab introduceert gratis verzending en retour en prijsgarantie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Fab blijft maar aan zijn concept sleutelen. Sinds gisteren heeft de online portal voor designartikelen een nieuwe ondertitel: ‘Smiles. guaranteed.’ De claim wordt ondersteund door gratis verzending en gratis retouren. Ook introduceert Fab een laagsteprijsgarantie.

Zoals gebruikelijk kondigde CEO Jason Goldberg de noviteiten aan op zijn persoonlijke weblog. Voortaan is de verzending van producten binnen Europa gratis als voor minimaal 49 euro (of 45 Britse pond) is besteld. Op orders die meer dan vijf dagen op zich laten wachten worden sowieso geen verzendkosten meer gerekend. Retouren zijn voortaan kosteloos, no questions asked, aldus Fab.

Relevanter mailen
Als klanten een product binnen twee weken na aankoop bij Fab elders goedkoper vinden, krijgen ze het verschil voortaan terug. Goldberg schrijft verder dat Fab goed heeft geluisterd naar de klantmeningen over nieuwsbrieven. ‘We heard you loud and clear on that one.’ Hij belooft dat Fab de verzending beter gaat timen en de inhoud persoonlijk relevanter zal maken.

Koerswijzigingen
Fab, twee zomers terug gelanceerd, zit allesbehalve stil. Vorig jaar stapte de site af van zijn besloten karakter. Flash sales werden steeds meer vervangen door een vast assortiment. Dit voorjaar kondigde Fab investeringen in fysieke winkels en eigen merken aan. Vorige maand nog werd een model met followers aangekondigd.

Europese reorganisatie
Fab maakte onlangs ook bekend het gros van zijn activiteiten te bundelen op het hoofdkantoor in New York. In Berlijn verdwijnen meer dan honderd banen. De reorganisatie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in Eindhoven, waar de design-verkoper dit najaar zijn Europese distributiecentrum wil openen.