Twinkle | Digital Commerce

Salland overgenomen door investeerder

2017-05-27
606271
  • [nieuws]
  • 1:19

De curator van Salland Automatisering BV heeft een investeerder gevonden voor de failliete webshop. ’Deze derde partij zal trachten de lopende bestellingen af te wikkelen’, meldt de curator vanmiddag op de site van Salland.

Wie de investeerder is wordt niet bekend gemaakt. Curator Lodewijk de Vries schrijft dat de overnemende partij crediteuren aanstaande woensdag om 17.00 uur verder zal infomeren. Zijn medewerkster bij De Haan Advocaten & Notarissen zei zojuist tegen Twinkle dat het Zwolse kantoor tot dat moment geen enkele nadere mededeling kan doen.

Compensatieregeling
De curator schrijft wel in zijn bericht dat de nieuwe investeerder (enkelvoud) een compensatieregeling heeft opgesteld, met als uitgangspunt om klanten met openstaande orders ‘zoveel als mogelijk’ te compenseren. Deze regeling geldt ook voor lopende reparaties.

Uitzondering
De curator onderstreept dat webshoppers die nog wachten op producten het bovenstaande als goed nieuws mogen beschouwen: ‘Ik teken hierbij uitdrukkelijk aan dat normaal gesproken in een faillissement de regel is dat u op geen enkele wijze gecompenseerd wordt. Dit geldt temeer voor klanten die al vooruitbetaald hebben. Dus de huidige aan u aan te bieden regeling is een uitzondering op die regel.'

Faillissement
Webwinkels Salland.eu en Flevowebwinkel.nl werden op 14 juni uit de lucht gehaald. Eigenaar Salland Automatisering, de nummer 69 van de Twinkle100, bleek failliet. ’We konden niet meer aan onze betalingsverplichtingen voldoen door de economische omstandigheden’, vertelde oprichter en directeur Ben Oosterveen eerder aan Tweakers. ‘Het aantal orders liep terug, maar in feite zijn het de kredietmaatschappijen die ons de das om gedaan hebben.’