Twinkle | Digital Commerce

Travix maakt vluchtfaciliteiten visueel in zoekopdracht

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Op Cheaptickets.nl vinden consumenten nu nóg meer informatie over de faciliteiten aan boord van hun toekomstige vlucht. De verdere integratie van Routehappy Hub biedt reizigers foto’s en video’s van de verschillende features per airline.

Moederbedrijf Travix gaf al dankzij Routehappy op al zijn 35 websites informatie over de basisfaciliteiten aan boord van een vlucht. Hierbij gaat het om de stoelgrootte, of er entertainment en wifi aanwezig is en of een verse maaltijd inbegrepen is in de prijs.

Tekst, foto en video
Nu test dochteronderneming Cheaptickets.nl (en -.de, -.be, -.ch) een veel uitgebreidere versie van deze service (Universal Product Attributes, UPA's, genaamd). Consumenten zien bijvoorbeeld in tekst, foto en video met welk type vliegtuig zij reizen, hoe de entertainmentset eruit ziet en welke maaltijden geserveerd worden. In deze zoekresultaten zijn de UPA's zichtbaar bij Air Canada.

Beenruimte te zien op foto’s
Zo kunnen airlines zich met service onderscheiden van de rest, in plaats van in prijs. Klanten zien sneller welke zaken wel en niet inbegrepen zijn in de prijs en kunnen dankzij het beeldmateriaal eenvoudiger kiezen voor extra’s als meer beenruimte bij de stoel. De eerste deelnemende airlines zijn Air Canada, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss en United Airlines.