Twinkle | Digital Commerce

Gilt gaat voor het eerst fysiek verkopen

2017-05-27
180101
  • 0:60

De Amerikaanse flash sales shop Gilt opent een tijdelijke fysieke winkel in Louisville. De Gilt Groupe wil hiermee zijn naamsbekendheid in de regio vergroten.De Gilt.com Designer Outlet, zoals de winkel gaat heten, is van 28 juni tot en met 28 juli geopend. In de shop, nabij Gilt’s grootste distributiecentrum, worden designeritems verkocht tegen een gereduceerde prijs (tot 90 procent korting).

‘We zien ernaar uit om onze naamsbekendheid in Louisville te vergroten door Gilt.com fysiek te maken voor onze trouwe, lokale leden’, zegt Christopher Halkyard, chief supply chain officer van Gilt.com. Het is de eerste keer dat Gilt met een winkel fysiek aanwezig zal zijn in de winkelstraat. De flash sales site organiseert los daarvan elk jaar een magazijnuitverkoop, dichtbij zijn hoofdkantoor in New York.

Internationaal
Amerika’s grootste online shopping community verzendt sinds 2011 internationaal, ook naar Nederland. Op de site worden dagelijks onder andere fashionitems en interieurartikelen in de aanbieding gedaan, vaak van designerlabels. Oprichter Alexis Maybank vertelde in maart van dit jaar dat 65 procent van Gilt’s verkopen worden gedaan tussen twaalf uur en half twee ’s middags (lunchtijd).