Twinkle | Digital Commerce

Ontslagen bij Gilt Groupe

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Gilt Groupe, een Amerikaanse pionier op het gebied van flash sales, trekt de broekriem aan. Het bedrijf schrapt 45 banen. Marshall Porter, die de internationale activiteiten aanstuurt, en hoofd marketing Clay Cowan behoren tot de slachtoffers van de reorganisatie. Ze worden niet vervangen.

Dat meldt Techcrunch op basis van door Gilt Groupe bevestigde geruchten. ‘Het is natuurlijk altijd moeilijk getalenteerde mensen te verliezen, maar we vertrouwen erop dat de maatregelen van Gilt een winstgevend bedrijf kunnen maken in 2016’, verklaart communicatievoorvrouw Jennifer Miller aan het Amerikaanse weblog.

Cashflow
Hoewel al in 2012 zwarte cijfers werden gecommuniceerd (EBITDA) heeft Gilt in zijn achtjarige bestaan nog nooit een positieve cashflow gehad, aldus Techcrunch. De omzet zou dit jaar rond de 600 miljoen dollar uitkomen, waarmee het voormalige ‘shiny golden child of e-commerce’ ongeveer drie keer zo klein is als het Europese equivalent Vente-privee.com.

Dollarkoers
Ongeveer 20 procent van Gilt’s omzet komt uit het buitenland, vertelde directeur global partnerships Maile Lesica in juni op de Global E-commerce Summit. Ze wees op het belang van diversificatie, ofwel territoriale risicospreiding: ‘Twee jaar geleden ging het niet zo goed met Gilt in Amerika. Toen waren we blij dat het in andere markten wel goed ging. Dat heeft trouwens veel met wisselkoersen te maken. Het verkeer en de omzet uit het buitenland nemen bijna rechtevenredig toe als de dollar zwakker wordt.'
 
Lees ook: Flash sale shop Gilt laat leden op afspraak fysiek winkelen (7 september 2015)