Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon werkt aan smartphone, videokastje en muziekspeler’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Amazon werkt volgens The Wall Street Journal aan de productie van verschillende smartphones, waaronder een revolutionair model met hologrammen. Ook zijn volgens de gezaghebbende zakenkrant een set top box en een audiospeler voor streaming muziek in de maak.

The Wall Street Journal baseert zich op anonieme bronnen. Amazon verkoopt al langer e-readers en tablets en het bedrijf uit Seattle zou nu de stap willen zetten naar de markt voor mobiele telefonie. Meest in het oog springend is de 3D-technologie die volgens de tipgevers in een van Amazon’s telefoons zou worden gebakken. Beelden zouden door speciale technologie als hologrammen worden weergegeven, zonder dat gebruikers er een bril voor op hoeven te zetten.

Met hardware de huiskamer in
Volgens de aangehaalde bronnen zal het niet bij een smartphone blijven, maar volgt er ook andere nieuwe hardware van de grootste webwinkelier van de VS en de wereld. Via een eigen set top box, een kastje voor bij de televisie, zou Amazon zijn streaming video dienst naar tv’s willen brengen, bijvoorbeeld die van abonnees van bezorgdienst Prime. Zij hebben gratis toegang tot Amazon Instant Video.

Muziekspeler
Amazon zou ook werken aan een muziekspeler voor streaming muziek, die via wifi kan worden verbonden met audioapparatuur. Dat voedt speculaties over de eventuele komst van een eigen streaming muziekdienst, waarmee Amazon onder andere Spotify zou gaan beconcurreren.

Onder de kostprijs
Amazon verkoopt de hardware die het op de markt brengt doorgaans op of onder de kostprijs. Zo zijn de tablets van Amazon stukken goedkoper dan vergelijkbare iPad-varianten van Apple. Het bedrijf wil verdienen aan het gebruik van de apparaten, bijvoorbeeld in de vorm van e-books, streaming video en applicaties.