Twinkle | Digital Commerce

Selexyz komt met koerier voor same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:34

Selexyz biedt klanten in Groningen, Nijmegen en Utrecht vanaf morgen de optie om boeken binnen twee uur te laten bezorgen. Voor het experiment maakt de keten gebruik van eigen ‘boekkoeriers’ op de scooter.


Met de same day delivery van boeken heeft Selexyz een unieke propositie, al is de vraag hoeveel mensen geen dag kunnen wachten om een boek in handen te krijgen. Onbekend is nog of en hoeveel webshoppers en telefonische bestellers moeten betalen voor de snelle bezorging.

Net als pizzakoeriers hebben de boekkoeriers van Selexyz een doos achterop (foto). Uit een video over de bezorgservice blijkt dat alleen boeken met een speciaal logo op de site direct kunnen worden bezorgd, wat zal afhangen van de fysieke beschikbaarheid in de winkel. De scooters zijn bestickerd met de tekst www.boekkoerier.nl, een url die nu nog leidt naar Selexyz.nl. Mogelijk biedt het nieuwe domein straks een verzamelplaats voor snel leverbare boeken.

Integratie
ProCures Investments, al eigenaar van De Slegte, nam het kwakkelende Selexyz een jaar geleden voor 3,5 miljoen euro over. Uit de twee bestaande boekhandelsketens wil ProCures één nieuwe retailformule te ontwikkelen, ook online. Een aantal van de oorspronkelijk 44 vestigingen van De Slegte en Selexyx werd gesloten.

Nieuwe winkels en webwinkel
Tomorrow Design kreeg afgelopen najaar de opdracht een nieuwe retailconcept te ontwikkelen voor Selexyz en De Slegte. De opening van de eerste getransformeerde winkel en de nieuwe webwinkel stond voor dit voorjaar op de rol, maar inmiddels wordt gesproken over een opening ná de zomer in Utrecht. Op de site Vraagteken.info ontving ProCures naar eigen zeggen 68.573 antwoorden op vragen over de ideale boekwinkel.

Boekenparadijzen
De winkels van de nieuwe formule moeten boekenparadijzen worden, liet Maurits Regenboog van ProCures eerder weten aan Twinkle. Volgens hem bieden ze straks mogelijk ook plaats aan andere ‘producten en diensten die bij de beleving van een boekwinkel passen'.