Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft polissen online afgesloten

2017-11-08
180101
  • 1:01

Nederlandse consumenten hebben in de tweede helft van afgelopen jaar 48 procent van alle verzekeringen online afgesloten. Tablets en smartphones tekenden samen voor 5 procent van deze transacties.


Dat heeft GfK becijferd. Het onderzoeksbureau laat weten dat aan 61 procent van de polissen die in de tweede helft van vorig jaar zijn afgesloten, online oriëntatie vooraf is gegaan. Dat gebeurde voornamelijk op laptops (60 procent) en desktops (46 procent).

Tablets en smartphones
Tablets (11 procent oriëntatie) en smartphones (5 procent) worden nog relatief weinig, maar wel steeds vaker ingezet door Nederlanders die een verzekering willen afsluiten. Eén op de twintig internetpolissen wordt op deze devices afgesloten, waarbij tablets (4 procent) een stuk populairder zijn dan smartphones (1 procent). GfK visualiseert een en ander in onderstaande figuur:

Optimalisatie vereist
GfK signaleert dat tablets en smartphones ‘voorzichtig om de hoek komen kijken’ bij het online oriënteren op en afsluiten van verzekeringen, maar dat websites vaak nog niet zijn geoptimaliseerd voor deze apparaten. 'Dit is dus hét moment is voor verzekeraars om te werken aan een mobiele website.'
   
 
Foto: Lifesaver on clear blue and green water surface van Shutterstock.