Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats en ICTRecht nieuwe partners in de COWW

2017-05-27
180101
  • 1:16

Marktplaats en juridisch dienstverlener ICTRecht zijn toegetreden tot het webwinkelplatform de Compleet Onbegrensde WebWinkel, afgekort COWW. Daarmee zijn er nu in totaal acht partijen aangesloten bij het platform, dat mikt op het MKB.

De COWW werd in oktober vorig jaar gelanceerd door zes partijen: Blinker, Cargowiz, Easy Internet Marketing, MultiSafepay, Techtwo Internetdiensten en The Feedback Company. Het platform wil de e-commerce participatie van kleine en middelgrote ondernemers bevorderen.

Expertise
De initiatiefnemende organisaties hebben elk hun eigen expertise in het opzetten van een webwinkel (software, internet- en e-mailmarketing, logistiek, betaalsystemen en online reviews). ICTRecht gaat ondernemers adviseren over de juridische kant van de zaak. Marktplaats wil de webwinkeliers helpen publiek te bereiken: 'Voor Marktplaats wordt op korte termijn een Magento-koppeling met Admarkt in de COWW geïntegreerd, waardoor adverteren op Marktplaats voor webwinkeliers nog sneller en gebruikvriendelijker wordt', verklaart hoofd MKB Annemarie Buitelaar namens de handelssite.

Magento-pakketten
Aan de basis van COWW liggen drie verschillende Magento-pakketten (voor maximaal respectievelijk 50,100 en 1.000 producten per maand). Klanten worden op weg geholpen dankzij een zelf gecreëerd virtueel adviseur met de naam Dr. COWW.

ING, PostNL, Google, MKB Nederland
In een onderzoek van ING van vorig jaar maart bleek dat ongeveer één op de vier Nederlandse MKB’ers online verkocht. Naar aanleiding van dit rapport startte de bank samen met PostNL, Google en MBK Nederland de campagne ‘Nederland verdient online’ om, net als de COWW, e-commerce onder deze doelgroep te stimuleren.