Twinkle | Digital Commerce

'Meer Second Life-verkopen dan verwacht'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:06

verzekerenHoewel verkopen niet primair de reden was om een kantoor in Second Life te openen, heeft Univé al meer polissen verkocht dan verwacht. Zestien producten gingen over de virtuele toonbank sinds het kantoor twee weken geleden zijn deuren opende. 'Iedere dag een verkochte polis, is een mooie score. Te meer omdat ervaring opdoen in deze nieuwe 3d-wereld de drijfveer was om een filiaal te openen', zegt Coen Buitink, marketingcommunicatie Univé.

Dichtbij de klant te staan, leren over nieuwe media en voorop lopen in ontwikkelingen stonden hoger op de prioriteitslijst. Dat er iedere dag een polis wordt afgesloten, komt voor de verzekeraar toch wel enigszins een verrassing. Buitink is vooral tevreden met de beweegredenen van de bezoekers. 'Klanten komen niet alleen voor de fun, maar zoeken in het kantoorgebouw gericht naar informatie over de verzekeringspolis.'

Nederlandse bewoners van Second Life kunnen zich verzekeren voor zorg, tegen diefstal en schade bij Univé. De introductieprijs voor totaalverzekering is 200 Linden Dollars per halfjaar, omgerekend ongeveer 57 cent. Univé vergoedt na beoordeling tot maximaal 10.000 Linden Dollars per verzekerde periode.