Twinkle | Digital Commerce

Amazon.com lanceert eigen geldsysteem

2017-05-27
180101
  • 1:08

Amazon lanceert een eigen geldsysteem voor het kopen van apps, items in een app en games op het tablet Kindle Fire. De Amazon Coins, zoals de bijbehorende munten gaan heten, worden in mei in de Verenigde Staten ingevoerd. Dat meldt Amazon in een persbericht.

Het bedrijf zegt bij de start van het systeem tientallen miljoenen munten te zullen verstrekken onder gebruikers van Kindle Fire om in de Amazon Appstore te besteden. Klanten kunnen daarna zelf extra munten met creditcard bijkopen in hun eigen account. De munten zijn elk één cent in dollars waard. 70 procent van de inkomsten van de apps en games gaat naar de ontwikkelaars zelf.

Amazon wil het voor ontwikkelaars aantrekkelijker maken om apps te produceren voor Kindle Fire. Het bedrijf denkt dat het nieuwe betaalsysteem hier een goed middel voor is. De Appstore bevat volgens Z24 momenteel zo’n 68.000 apps, wat 10 procent is van het aantal applicaties van Google en Apple.

Facebook Credits
Eerder werd een dergelijk betaalsysteem al ingevoerd door Facebook. Het bedrijf startte in 2009 met het verstrekken van Facebook Credits om net als Amazon ontwikkelaars aan te trekken. In 2012 besloot Facebook echter de credits te vervangen voor een systeem waarbij gebruikt wordt gemaakt van de locale valuta.