Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe iPad-applicatie voor Bol.com

2017-10-05
448269

Bol.com heeft er met de Warenhuis App een mobiele bestelapplicatie voor de iPad bijgekregen. Shoppers met een account bij Bol.com kunnen op de tablet het complete assortiment van de webwinkel bestellen en afrekenen.
  
Met Blits (van Touchwonders) was er al een iPad-app die het assortiment van Bol.com voor tablets ontsloot. Mobile Strategy, dat eerder winkelapplicaties voor Hunkemöller, Bart Smit, en ShopVIP ontwikkelde, spreekt in een persbericht echter van een ‘exclusieve iPad winkel app voor Bol.com’. Een app voor Android-tablets van dezelfde maker volgt later dit jaar.

Direct afrekenen
Bol.com biedt externe ontwikkelaars sinds een jaar de gelegenheid sites en applicaties te maken rondom zijn productassortiment. Door de koppeling met het eigen partnerprogramma kunnen ontwikkelaars shoppers direct laten afrekenen binnen hun omgeving.

Mobiele site
Bol.com lanceerde afgelopen september zelf een verbeterde mobiele site, geschikt voor iDeal- en creditcardbetalingen. De ontwikkeling van apps wordt vooralsnog overgelaten aan externe developers. Vorige week liet de nummer 2 van de Twinkle100 nog weten dat 3 op de 10 bezoekers binnenkomt via mobiele apparaten.

Woesh!
Eerder vandaag schreef Twinkle over een extern ontwikkelde mobiele applicatie voor Wehkamp.nl: Whoesh! De app werd gemaakt door Jeroen Baidenmann van DevMobile, die eerder ook al een app voor Bol.com ontwikkelde (Zoek & Scan). Anders dan bij de nieuwe app van Bol.com kunnen mobiele shoppers niet direct afrekenen in Whoesh!.