Twinkle | Digital Commerce

Docdata Payments lanceert One Page Checkout

2017-05-27
180101
  • 1:06

Docdata Payments brengt een nieuw online betaalsysteem op de markt onder de naam Docdata One Page Checkout. Onderdeel van de nieuwe software is een ‘switchingplatform’ voor iDeal, dat uitkomst kan bieden bij storingen bij acquiring banken.
 
Webwinkeliers die One Page Checkout gebruiken kunnen hun klanten het checkout-proces laten doorlopen binnen één pagina. Docdata stelt dat minder shoppers daardoor zullen afhaken en dat de conversie aldus omhoog gaat.

Mobiele toepassingen
Online retailers kunnen de nieuwe betaaloplossing aanpassen aan de look & feel van hun webwinkel en Docdata stelt dat nieuwe betaalmethoden eenvoudig en snel kunnen worden toegevoegd. One Page Checkout, dat geen gebruik maakt van cookies, is ook geschikt voor mobiele toepassingen: ‘Onze klanten hoeven zich daarom niet bezig te houden met het ontwikkelen van een aparte oplossing voor bijvoorbeeld betaling per mobiele telefoon en tablet’, laat het bedrijf weten.

Switchingplatform
V&D, Livera en Kijkshop behoren tot de eerste gebruikers van One Page Checkout (video). Webklanten die daar met iDeal willen afrekenen, kunnen dat ook doen als er een storing is bij de bank van de retailer. De betaalroute wordt in dat geval omgeleid. Het ‘switchingplatform’ moet de afhankelijkheid van de banken verminderen en tot minder afhakers leiden.