Twinkle | Digital Commerce

Afterpay in zee met Docdata Payments

2017-05-27
180101

Webwinkeliers die klant zijn bij Docdata Payments kunnen via de payment service provider binnenkort acceptgiro aanbieden als betaalwijze. Het is het gevolg van een samenwerking die Docdata Payments sloot met AfterPay.

Met AfterPay kunnen webwinkeliers klanten een optie tot betaling achteraf bieden, waarbij AfterPay het betalingsrisico van de online-retailer overneemt. Shoppers krijgen na aankoop een digitale acceptgiro toegestuurd met het logo van zowel de webwinkel als dat van AfterPay.

'IDeal voor achteraf betalen'
AfterPay was oorspronkelijk het eigendom van Lindorff, tot het ruim een jaar geleden werd overgenomen door Lacent. Dat bedrijf is net als Wehkamp.nl onderdeel van RFS Holland Holding. Na een management buyout afgelopen zomer ging AfterPay zelfstandig verder. Het sprak de ambities uit om uit te groeien tot ‘het iDeal voor achteraf betalen’, een mogelijkheid die webwinkeliers volgens het Burgerlijk Wetboek moeten bieden.

Transactiekosten
AfterPay rekent 1,50 aan transactiekosten voor achteraf betalen. Stefan van den Berg, directeur van AfterPay, zegt in de nieuwe papieren Twinkle dat het doorberekenen van die kosten geen problemen hoeft op te leveren: ‘Uit onderzoek blijkt dat consumenten best bereid zijn om een bedrag van 1,50 euro te betalen voor achteraf betalen met een acceptgirokaart.’

In Twinkle nummer 2 vindt u deze week een uitgebreid artikel over drie aanbieders van achteraf betalen. Naast AfterPay worden Klarna en Buckaroo BetaalGarant onder de loep genomen.