Twinkle | Digital Commerce

Clicks in Bricks koppelt MyOrder aan bestelzuilen

2017-11-08
180101
  • 1:39

Clicks in Bricks werd een jaar geleden gelanceerd als oplossing om online te verkopen in de fysieke ruimte. Afrekenen kan ofwel via het kassasyteem van een winkel, ofwel via een pin-automaat op de zuil. Door de toevoeging van MyOrder kunnen shoppers nu ook mobiel betalen.

Dat laat Ramon Cohen de Lara van Clicks in Bricks weten aan Twinkle. Rabobank verstrekt met participatiemaatschappij 5square groeikapitaal aan zijn startup. Los daarvan is de bank sinds afgelopen zomer meerderheidsaandeelhouder van MyOrder, dat door de recente toevoeging van iDeal-, PayPal- en creditcardbetalingen een volwaardige mobiele portemonnee is geworden.

Zuilen bij Pets Place
Met die mobiele portemonee, in de vorm van een applicatie, kunnen klanten voortaan online orders in winkels afrekenen zonder daarvoor hun 'ouderwetse' portemonnee nog te hoeven trekken. Pets Place is de eerste retailer die de betaaloptie introduceert op de zuilen, die in al zijn 170 winkels zullen komen te staan.

'Nieuw verkoopkanaal'
‘Op de kiosk geeft de klant simpel zijn telefoonnummer in’, legt Cohen de Lara de mobiele betaaltoevoeging uit. ‘De MyOrder app wordt vervolgens in de telefoon van de klant opgestart om de betaling af te ronden. Zo ontstaat voor retailers een nieuw verkoopkanaal met een korte implementatietijd en zonder dat er ingewikkelde koppelingen nodig zijn. Deze retailers worden ook standaard opgenomen in MyOrder, dat een soort mobiel winkelcentrum op zichzelf aan het worden is.'

Leveranciers gaan direct via zuilen
Met de interactieve zuilen van Clicks in Bricks kunnen retailketens als Pets Place producten online verkopen die op dat moment niet in de winkel voorradig zijn. ‘Maar het concept biedt ook uitkomst in andere omgevingen', aldus Cohen de Lara. 'Groothandel van Riel Distripet verkoopt producten voor huisdieren bijvoorbeeld via zuilen op de vloer van zelfstandig ondernemers, Battery Benelux doet dat met zijn eigen label Hearplanet.nl bij zelfstandige audiciens. Vitstore, een leverancier van sportvoeding en supplementen, verkoopt zijn producten op zuilen bij sportcentra.’