Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Mitra gesloten na faillissement

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Mitra heeft zijn webwinkel en 23 eigen winkels moeten sluiten na een faillissement. Eerdere winkelsluitingen en digitale initiatieven mochten niet baten. De franchisevestigingen van de slijterijketen blijven wel geopend.


Het leeuwendeel van de slijterijen met Mitra op de gevel is in handen van franchisers. Zodoende blijft de naam - een samentrekking van ‘minder trammelant’ - voorlopig in het Nederlandse straatbeeld vertegenwoordigd. Curator Coen Houtman zoekt een koper voor deze franchisetak, die wordt bevoorraad door een externe partij.

Webwinkel
Mitra werd in 2007 onderdeel van de Koninklijke distilleerderij M. Dirkzwager. Daar werd vijf jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een online verkoopkanaal naast de winkels. Vervolgens werden de webwinkels en de winkels met elkaar verbonden via onder meer click & collect. Ook voor retouren konden webshoppers bij de slijter in de buurt terecht.

Bestelzuilen
Mitra plaatste ook bestelzuilen op de fysieke winkelvloer. ‘Een fysieke winkel in combinatie met een breed en diep online aanbod schept nieuwe omzetmogelijkheden’, vertelde directeur René Wissink bij die gelegenheid. ’Door het resultaat per vierkante winkelmeter te stimuleren, ontstaan er kansen tot betere winstgevendheid.’ Wissink vertrok in mei als ceo van Mitra.