Twinkle | Digital Commerce

Bijna kwart meer iDeal-betalingenBijna kwart meer iDeal-betalingen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Het aantal betalingen met iDeal is vorig jaar gestegen met 24,9 procent. In totaal werd er meer dan 117,2 miljoen keer met de methode afgerekend. Het bijbehorende transactievolume bereikte vorig jaar een recordhoogte van ruim 8,8 miljard euro (een kleine twee miljard meer dan in 2011).

De stijging van het aantal betalingen is volgens Currence, de beheerder van iDeal, te danken aan de tevredenheid van klanten over de betaalmethode. Uit eigen onderzoek naar de populariteit van verschillende soorten online betaalmiddelen bleek eerder dat 55 procent van de consumenten het liefst iDeal gebruikt.

Storingen
De voorkeur voor iDeal als (favoriet) betaalmiddel daalde in de loop van 2012 licht, van 59 naar de genoemde 55 procent van de webshoppers. Dit kan te maken hebben met de grote hoeveelheid storingen waar iDeal mee te maken kreeg. Vooral in de onderliggende systemen voor internetbankieren van Rabobank en ING trad in 2012 meerdere keren een ernstige storing op. Daartoe kondigde Currence in december zijn medewerking aan voor een storingspagina, tot genoegen van belangenvereniging Thuiswinkel.org.

Verwachting
In 2013 verwacht Currence dat iDeal nog vaker gebruikt gaat worden dankzij de verwachte groei van e-commerce en m-commerce. ‘We verwachten dat dit jaar meerdere banken iDeal mobiel gaan ondersteunen’, laat de beheerder weten. ‘In november is tevens het aantal iDeal-consumentenbanken verder uitgebreid naar tien.’