Twinkle | Digital Commerce

MyOrder wordt mobiele portemonnee

2017-10-05
185187
  • 1:11

MyOrder biedt gebruikers van zijn mobiele scan- en betaalapplicatie voortaan de mogelijkheid af te rekenen met iDeal, PayPal en creditcard. Daarmee is MyOrder een mobiele portemonnee geworden, die betalingen direct koppelt aan een telefoonnummer.

Gebruikers van MyOrder kunnen met de app onder meer bestellen en afrekenen in duizenden horecalocaties, parkeergeld betalen, tickets voor concerten kopen, pizza bestellen en aankopen doen via QR-codes.

Vanaf vandaag is een los abonnement op de mobiele portemonne MiniTix niet meer vereist om af te kunnen rekenen; door de integratie in MyOrder zijn iDeal, PayPal en creditcard toegevoegd aan de app, die daarmee zelf een mobiele wallet is geworden. Gebruikers moeten eenmalig hun telefoonummer opgeven en ter verificatie een sms-code invoeren.

Adoptie en functionaliteit
Afgelopen zomer werd Rabobank tegen betaling van 'enkele miljoenen' voor 80 procent eigenaar van MyOrder. De bank kondigde investeringen aan in zowel de adoptie als de functionaliteit van de mobiele bestel- en betaalapplicatie. ‘We gaan toe naar een geïntegreerde wallet’, vertelde directeur financiële logistiek Marco Bosma destijds aan Twinkle.

Cashless betalen en marketingconcepten
Bosma sprak van een meerjareninvestering, die op termijn zou kunnen uitmonden in een internationale uitrol. Rabobank wil met MyOrder op termijn rijvorming in winkels tegengaan met cashless betalen. Ook ziet de bank ruimte voor 'waanzinnige marketingconcepten', om met Bosma te spreken, waarin coupons en incheckfunctionaliteit een rol kunnen spelen.