Twinkle | Digital Commerce

By the Grape opent pop-up store in Utrecht

2017-05-27
158136
  • [nieuws]
  • 1:15

Ruim een jaar na de opening van een eerste fysieke 'winery' opent By the Grape een tweede winkel. Het gaat om een pop-up store in de Utrechtse Twijnstraat. Het succes van de tijdelijke winkel bepaalt of de Domstad een definitieve vestiging krijgt.

Op 1 november vorig jaar opende By the Grape zijn eerste zogenoemde winery, in Velp. De winkel annex proeflokaal fungeert onder andere als afhaalpunt voor online orders. Andersom kunnen wijnkopers uit de buurt bestellingen in de winkel ook gratis aan de deur laten afleveren.

Meer winkels
De deuren van de pop-up store in Utrecht gaan aanstaande zaterdag open, laat By the Grape weten. In Jaap Nutters is een wijnliefhebber gevonden die de winkel bij voldoende succes ook permanent wil exploiteren. Ondertussen onderzoekt de wijnwebwinkel mogelijkheden om ook in Amsterdam en Rotterdam winkels te openen. Op de winkelvloer slijt By the Grape de wijn per 6 flessen, in de webshop geldt een bestelminimum van 12 flessen.

Per doos
Eigenaren Derrick Neleman en Bart van den Brink beloven consumenten een ‘totaalbeleving rondom wijn’ met By the Grape. Het bedrijf geeft onder meer een gelijknamig papieren magazine en een iPad-magazine met de naam Jancis uit om klanten aan zich te binden. Afgelopen zomer startte By the Grape, aanbieder van same day delivery, de verkoop van koffie met wijnsmaak onder de naam By the Bean.