Twinkle | Digital Commerce

Zalando praat met Nederlandse webwinkels over marktplaats

2017-05-27
22676
  • 1:10

Zalando voert momenteel gesprekken met fabrikanten en retailers in Nederland om te gaan verkopen op Zalando.nl. Ze krijgen vanaf volgend kwartaal de mogelijkheid producten te slijten via de marktplaats van het Duitse e-commerce bedrijf.

Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Zalando de deuren zou openen voor geïnteresseerde partijen. In Duitsland biedt de marktplaats inmiddels plaats aan tientallen externe verkopers.

Partnerprogramma
Op Zalando.nl is al informatie over het partnerprogramma te vinden. Woordvoerster Rosanne Thesing laat desgevraagd weten dat klanten vanaf volgend kwartaal bij externe partijen kunnen kopen op Zalando.nl. Andere ambities voor de komende tijd zijn een verdere uitbreiding van het assortiment en een redesign van de Nederlandse website.

Voorwaarden
Zalando zoekt (althans in eigen land) naar partners die producten verkopen in de productcategorieën van Zalando. Alleen verkopers die veel waarde hechten aan productpresentatie, die samen met Zalando ‘emotionele merkwerelden’ kunnen scheppen en die logistieke topprestaties leveren, zijn welkom. Zo moeten derde partijen onder andere gratis verzending en honderd dagen retourgrarantie bieden.

Verkoopcommissie
Behoudens de logistiek neemt Zalando bijna al het overige werk voor verkooppartners uit handen, waaronder de betaling en de klantenservice (zie afbeelding). Als tegenprestatie houdt Zalando een variabele verkoopcommissie over.
 
NB: In de laatste papieren Twinkle (nummer 8-2012) vindt u een uitgebreid artikel over de voor- en nadelen van marktplaatsen voor webwinkeliers.