Twinkle | Digital Commerce

De Buren sluit pact met Corio over afhaalcentra

2017-11-08
180101
  • 1:08

In zeven winkelcentra van Corio Nederland komen afhaalcentra van De Buren. Webshoppers kunnen de kluisjes gebruiken om online orders op te pikken, ook buiten openingstijden. Corio verwacht dat het verkeer naar de winkelcentra zal toenemen.
 
In de winkelcentra van Corio in Almere, Amersfoort, Arnhem, Heerhugowaard, Nieuwegein, Spijkenisse en Utrecht komen onbemande afhaalcentra van De Buren, met ieder ongeveer driehonderd kluisjes. Kopers bij aangesloten webshops kunnen hun orders oppikken met behulp van een unieke code. Ondernemers in de buurt kunnen de kluisjes ook gebruiken als servicekanaal; schoenmakers kunnen er bijvoorbeeld gerepareerd schoeisel in opbergen na sluitingstijd.

Nog dit jaar dertig afhaalcentra
De Buren, eind vorig jaar begonnen met een eerste afhaalcentrum in thuisstad Hengelo, gaat met meer partijen in de winkelvastgoedwereld samenwerken. ‘De ambitie is om in 2012 in 30 toonaangevende winkelcentra afhaalcentra te hebben’, laat het Twentse bedrijf weten in een persbericht.

Afhaalpunten
Behalve afhaalcentra als die bij Corio wil De Buren dit jaar nog een veelvoud aan zogenoemde afhaalpunten openen (groeiscenario). Deze wanden met ongeveer 60 kluisjes worden als een soort shop-in-shop op de vloer van bijvoorbeeld boekhandels, supermarkten en bouwmarkten geplaatst. De Buren streeft uiteindelijk\ naar één afhaalpunt per dertigduizend Nederlanders, aldus directeur Robin Dragstra eerder tegen Twinkle.