Twinkle | Digital Commerce

EBay introduceert Groupon-concurrent

2017-05-27
180101
  • 1:01

EBay is in eigen land begonnen met zogenoemde Lifestyle Deals. De lokale kortingen bij onder andere restaurants en beautycenters kunnen worden verzilverd met behulp van geprinte vouchers. EBay concurreert op de couponmarkt met onder meer Groupon, Google en Amazon.

Bij de start (bèta) zijn de Lifestyle Deals van eBay allemaal afkomstig van de nieuwe eBay seller signpostoffers. Het verkoopaccount wordt gevoed door SignPost, een door Google Ventures gesteund lokaal advertentieplatform.

Meer dan doorgeefluik
In eerste instantie wil eBay vooral bestaande deal providers als SignPost meer bereik en promotiemogelijkheden bieden. Op termijn moet iedereen die dat wil lifestyle georiënteerde deals kunnen verkopen via eBay, zegt een woordvoerder tegen Ecommercebytes.com. Daarmee wordt eBay meer dan een doorgeefluik voor lokale deals en gaat het bedrijf vissen in dezelfde vijver als Groupon, Google (Offers) en Amazon, dat met AmazonLocal de oversteek maakt naar de Britse markt.

PayPal
Het heeft lang geduurd voordat eBay met een couponconcept op de proppen kwam. Eind vorig jaar liet eBay's betaaldochter PayPal weten een Groupon-concurrent te zullen lanceren, maar die is nog niet van de grond gekomen.