Twinkle | Digital Commerce

AfterPay en Cashper willen krachten bundelen

2017-05-27
180101
  • 1:01

AfterPay en Cashper laten weten momenteel gesprekken te voeren over een vergaande vorm van samenwerking rond online achteraf betalen.De twee online betaaldiensten, gespecialiseerd in achteraf betaaloplossingen voor webwinkels, onderzoeken hoe ze samen de huidige dienstverlening aan webverkopers en online shoppers verder kunnen invullen op basis van wensen en behoeftes uit de markt.

Beconcurreren

Beide bedrijven hebben ieder op hun eigen vakgebied de ambitie om in West-Europa verder te groeien in het aanbieden van achteraf betaaldienstverlening aan online retailers. Zo gaf AfterPay eerder deze zomer al aan dat het ook over de grens de concurrentie met Klarna, Europees marktleider in achteraf betalen, aan wil gaan door het sluiten van samenwerkingen met partijen die lokaal sterk staan. Betalingsdienst Cashper werd toen genoemd als eventuele overnameprooi.

Via een management buyout kwam AfterPay in 2010 los van Wehkamp-moeder RFS Holland Holding. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot marktleider in online achteraf betaaldienstverlening in Nederland en heeft recent zijn activiteiten uitgebreid naar Duitsland en met mobiel achteraf betaalconcepten. Cashper is een product van Your Finance Holding BV en specialiseert zich achteraf betaaloplossingen voor webwinkels. De bedrijven laten weten met meer nieuws naar buiten te komen zodra de samenwerking meer concreet is.