Twinkle | Digital Commerce

Zalando biedt kijkje in technische keuken

2017-05-27
180101
  • 1:15

Zalando doet een boekje open over zijn e-commerce platform. De snel groeiende Duitse online retailer verruilde Magento twee jaar geleden voor het eigen Zalando E-commerce Operating System (ZEOS). ‘Big sales need big software’, kopt het bedrijf.


Zalando
vond het vier jaar na zijn lancering tijd om een kijkje in zijn technische keuken te bieden. Het bedrijf toont het instrumentarium van 250 ‘geeks’ die in de loop der tijd zijn aangenomen.Wie op Tech.zalando.org met zijn muis beweegt over de componenten van bovenstaande afbeelding, krijgt te zien met welke partners Zalando zoal optrekt en welke systemen het gebruikt.

Uitbreiding
Open source is het toverbegrip bij Zalando, dat snel wil kunnen uitbreiden en opschalen. Met de opening van webwinkels in Zweden, Spanje, Denemarken en Finland, allemaal in 2012, staat de landenteller van Zalando inmiddels op twaalf. Binnenkort start het bedrijf met online verkoop in Polen en Noorwegen.

Schoenen en mode
Zalando zal zich voorlopig voornamelijk geografisch uitbreiden; het bedrijf blijft zich concentreren op de verkoop van schoenen en mode, aldus de directie in een zeldzaam interview. Afgelopen jaar boekte Zalando een omzet van 510 miljoen euro, dit jaar moet de grens van 1 miljard kunnen worden geslecht.

Nieuwe investeerders
Gisteren werd bekend dat Zalando met J .P. Morgan en Quadrant Capital Advisors twee nieuwe investeerders aan boord heeft gehaald. Ze hebben ieder een aandeel van ongeveer 1 procent.