Twinkle | Digital Commerce

Neckermann heeft snel investeerder nodig

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Als er zich niet snel een investeerder aandient voor het noodlijdende Neckermann, dan moet het bedrijf binnen een aantal weken de deuren sluiten.

Een maand geleden vroeg Neckermann al uitstel van betaling aan, nadat eigenaar Sun Capital de geldkraan had dichtgedraaid. Nu zegt bestuursvoorzitter Henning Koopmann dat het bedrijf zonder extra financiering van een investeerder komende herfst zijn deuren zal moeten sluiten. 'Op eigen kracht gaat het ons niet lukken.' Nadat het bedrijf surseance had aangevraagd, daalde het aantal orders met maar liefst 66 procent. Inmiddels zijn de klanten toch weer teruggekeerd en ligt het aantal bestellingen 13 procent lager dan in het voorjaar.

Financieel gezond
De Benelux-tak van de postorderaar zei eerder financieel gezond te zijn en onafhankelijk van het moederconcern in Duitsland de werkzaamheden te kunnen voortzetten. Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi. ‘Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen’, zei CEO Kurt Staelens tijdens een persconferentie op 20 juli. Neckermann.com zou al stoppen met de catalogi, waardoor 150 van de 500 werknemers hun baan gaan verliezen. Het budget dat vrijkomt wordt volgens Staelens deels ingezet om ‘in nieuwe media en online marketingkanalen te investeren, om nieuwe online klantengroepen aan te spreken’.